יום שלישי, 22 באפריל 2014

מהו טבון ואיזה מאכלים נהוג להכין בו?



לא צריך להיות גאון קולינרי כדי לדעת שהטעם של מאכלים מושפע, במידה לא מבוטלת, מצורת ההכנה שלהם.

במקרה הזה, שימוש בטאבון – אותו אמצעי אפיה מסורתי המאפיין את המזרח התיכון – מאפשר ליהנות משני העולמות גם יחד.
מצד אחד, עצם הכנת מאכלים בו נחשבת לאטרקציה של ממש.
מן העבר השני, התוצר הסופי הוא מאכלים איכותיים וטעימים בכל קנה מידה.

נעים להכיר: הטאבון

טאבון, ממש על קצה המזלג, הוא תנור עשוי חימר, אשר צורתו היא כצורת חרוט.
אחד מסימני ההיכר שלו הוא האבנים המרכיבות איתו, אם כי עם השנים נכנסו לתמונה גם טאבונים העשויים מתכת, הנחשבים למודרניים יותר.
בכל אחד מהמקרים, עם זאת, ברור כי כדי שטאבון יהיה כזה, נדרש ממנו לכלול פתח, בתחתית שלו, באמצעותו תיעשה ההזנה של האש.

כבר מסקירת המאפיינים הבסיסיים של הטאבון, ניתן להסיק על המאכלים שנהוג להכין באמצעותו.
בעיקרו של דבר, מדובר כאן במאפים מסוגים שונים, לרבות פיתות, לחמים, פוקאצ'ות, פיצות וכיוצא בזה.
העובדה כי האפייה נעשית במקום, כמו גם המבנה הפתוח של הטאבון, מבטיחים הפצת ריחות מפתים, שתורמים לחוויה של הסועדים עוד יותר.

אטרקציה נפוצה באירועים

הכנת מאכלים בטאבון, כאמור, היא שיטה שידועה כבר שנים ארוכות.
יחד עם זאת, היא התפתחה במידה ניכרת עם השנים, כפי שיעידו הטאבונים הניידים, שנפוצים מאד כיום בתחומים שונים.
טאבון נייד מאפשר הכנת מאכלים איכותיים מבלי שנדרש להשקיע בתשתית מיוחדת, כך שלא מפתיע השימוש בהם באירועים מיוחדים.

קבלת הפנים באינספור אולמות אירועים, לראיה, כוללת בתוכה טאבון, בו מוכנות פוקאצ'ות ומאפנים שונים לעיני האורחים.
יש בכך גם אטרקציה של ממש, גם עבור ילדים, שעה שהסועדים רואים את המאפה שביקשו רוקם בצק, רטבים ותוספות לנגד עיניהם. 
לא מפתיעה העובדה שהטאבון מביא, במקרים אלה, תמיד לתור מרשים של סועדים.

מקווים שנהנתם ואולי גם התיאבון נפתח.

לדוגמאות של טבונים לחץ כאן.

שאולי גרילס-הבלוג הרשמי.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה