יום שני, 17 במרץ 2014

מהו תהליך עישון הבשר ? איזה סוגי עישון קיימים?


בשר מעושן הוא תענוג נפלא


 הזנה של ארומות, טעמים ושכבות של נימוחות לבשר דרך שימוש במכשיר הנקרא מעשנת, מעמד גריל שכולל בתוכו משטח עצים לבעירה ומעליו משטח להכנת הבשרים המקבלים את הטעם המיוחד של העצים ושבבי העץ. העצים שמעניקים לבשר את הטעמים המיוחדים בוערים במשך שעות ארוכות כדי לספק את התהליך המיושן והטעם הנפלא שמעניקים לבשר.

אילו סוגי עישון קיימים?

גם שעושים "מנגל" בעצם מעשנים בשר, בצורה מהירה יותר, ישר ולעניין.
 יחסית לעישון הארוך, המנגל שלנו הוא סוג של צריבה.
עישון סטנדרטי יכול לארוך ארבע שעות עד כמה ימים של בעירת עצים ליצירת טעם מושלם ועמוק.
לא צולים את הבשרים על הלהבה הפתוחה, אלא מניחים את הבשר במשטח בדרגה מעל העצים ונותנים לבשר להתבשל דרך העשן עצמו. 
החום והעשן מבשלים את הבשר ולכן צריך סבלנות.

תהליך עישון הבשר ושיטות לעישון ביתי


שפים בארץ ובעולם ישבעו שצורת העישון שלהם והטעמים שלהם הם המשובחים ביותר בעישון.
תחרויות בישול רבות מתמודדות על תארי "מלך הברביקיו", כל אחד עם מתכון ייחודי משלו.
מעבר לשימוש במעשנת, צריך לבחור בנתחים מתאימים ועשירים.
בכל קצבייה יוכלו לכוון את הלקוח על פי טעמו האישי.
צלעות כבש ונתחי בשר בקר הם אופציות מושלמות לעישון קלאסי.
 לאחר זריית תבלינים או השרייה במרינדה, נתחי הבשר ייצאו למנוחה ארוכה במעשנת.
חרדל ורוטב ברביקיו קלאסי הן אופציות מעולות להחדרת טעמים לנתחי הבשר.
טעמי הבשר ייקבעו לפי בחירת העץ למעשנת, עם שינוי סוגי העץ אתם יכולים לשנות את טעם הארוחה לחלוטין. בשימוש במעשנת גז ניתן להשתמש בשבבי פחמים או נסורת כדי לקבל את אותו טעם טבעי רצוי.
מעשנת עץ סטנדרטית פועלת עם חתיכות עץ בלבד.
בחרו חברה אמינה אם אתם רוכשים מעשנת, סרטונים רבים ברשת יוכלו גם לסייע לכם לבנות את המעשנת בעצמכם.


מקווים שנהנתם וקיבלתם השראה.

לעוד מידע בנושא לחץ כאן.

שאולי גרילס-הבלוג הרשמי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה